Kasko osiguranje motornih vozila podrazumeva dobrovoljno osiguranje koje se reguliše ugovorom o osiguranju izmeðu osiguravača i osiguranika. To znači da zavisi od Vas da li ćete uzeti polisu kasko osiguranja za vaše motorno vozilo.

Kasko osiguranje predstavlja osiguranje vozila i njegove dopunske opreme, od posledica nastalih ostvarenjem rizika definisanim ugovorom. Cena polise za kasko osiguranje zavisi od mnogo faktora pa je neophodno da nas kontaktirate kako bi vam izračunali cenu kasko osiguranja na osnovu onoga šta želite da osigurate.

Obično se obuhvata rizik od havarije na vozilu (koja može bitit delimična ili totalna), kao i rizik nestanka vozila (bespravnog otuđenja, razbojništva ili krađe).

Polisom o kasko osiguranju osiguravajuća kuća se obavezuje da će nadoknaditi materjalnu štetu na osiguranom vozilu ako te štete nastanu zbog ostvarenja osiguranog rizika.

Zaključenjem polise kasko osiguranja se pokrivaju sledeće štete:

  • šteta koje ste prouzrokovali svojom nepažnjom
  • šteta načinjene od nepoznatog lica
  • šteta načinjena od nepoznatog vozila
  • šteta načinjena od vozila bez obaveznog osiguranja

Kod obaveznog osigurana vozila Vi plaćate premiju od auto odgovornosti tj. Vaša osiguravajuća kuća plaća štetu drugom učesniku u nezgodi kome je šteta načinjena, a sa kasko osiguranjem osiguranik osigurava sopstveno vozilo od mogućih šteta.

To znači da prilikom sudara u kojem ste Vi krivi, osiguranje po polisi osnovnog osiguranja nadoknađuje štetu onome koga ste oštetili, a po kasko polisi nadoknađuje štetu Vama. Ukoliko ste osigurali Vaše vozilo od krađe , osiguravajuća kuća Vam nadoknađuje gubitak u slučaju nestanka vozila.

Kasko osiguranje vozila - polisa kasko osiguranja

Tehnički pregled PT Centar svojim klijentima nudi posebne pogodnosti prilikom kupovine kasko osiguranja kao što su specijalni popusti i plaćanje kasko osiguranja na više mesečnih rata.